Østrig satsede – og vandt

Med stadig flere deltagerlande i det europæiske Melodi Grand Prix er det ikke længere nok at fortrylle publikum og jurymedlemmer med stemmen; udseende og fremtoning er mindst lige så vigtigt. Derfor satsede Østrig i år på den skæggede dame, Conchita Wurst alias Tom Neuwirth – og vandt. Det samme gjorde flere bookmakere, men først efter at  have sikret sig, at Conchita Wurst blev den eneste optrædende ”kvinde” med mørkt fuldskæg.

I Østrigs nationale Grand Prix var Tom Neuwirth ellers havnet på en andenplads. De fleste stemmer gik nemlig til det siamesiske tvillingepar Lotte Heilker og Marika Lenya. På trods af at de er sammenvokset ved hofterne, har de hver formået at skabe sig en karriere inden for musik. Lotte som trommeslager og Marika som violinist. Tom Neuwirth kom først på banen, da Lotte Heilker insisterede på, at hun ville optræde anonymt.

På tredjepladsen kom for øvrigt David Ashton, en ALS-patient, hvis stemme blev frembragt af en øjenstyret computer.

 
I dette års Eurovision Song Contest var der kun én ”kvinde” med mørkt fuldskæg – og hun vandt. Foto: Andres Putting.

grand prix-8

Skriv et svar