KUG og SRD tæt på enighed

Efter afslutningen af overenskomstforhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen er turen nu kommet til forhandlingerne mellem de kriminelles interesseorganisation KUG (Kriminelle uden Grænser) og SRD (Sammenslutningen af rockerbander i Danmark).

Ifølge K. Lepto Mann, formand for KUG, er der grund til optimisme:

– Vi er på forhånd enige om bedre hviletidsbestemmelser og større helligdagstillæg, og jeg tror, SRD har forståelse for vore ønsker om bedre diæter for vore østeuropæiske venner, samt en større del af udbyttet. Til gengæld kniber det med at skabe ordentlige forhold under afsoninger. I dag er forholdene for indsatte ikke meget bedre end for pensionister og handikappede.

SRD’s repræsentant, Jønke Nielsen, er ligeledes optimistisk:

– Det største problem er fængselsvæsenet, ikke KUG. For nylig måtte vi kæmpe med dem blot for at få en tålelig temperatur i skyggen. Den frie adgang til internet, telefon, styrketræning, sauna og billardrum er ligeledes under pres, og ledsaget udgang er efterhånden begrænset til det bare ingenting.

Til brug for parternes forhandlinger har Rigspolitiet netop frigivet opklaringsprocenterne i landets politikredse. Jo højere de er, des mere kræver KUG i udbytte eller honorarer til deres medlemmer.

Parterne forventer at afslutte forhandlingerne i løbet af 8-10 dage, men ingen af dem vil på forhånd garantere, at de kan nå et resultat uden brug af strejke- eller lockout-våbenet. De første varsler skal i så fald afgives inden tre uger fra dags dato.

Skriv et svar