Månedsarkiv: februar 2014

Snyd med politiets måltal

Fyens Stiftstidendes grundige omtale af politiets resultatlønskontrakter fik Avis-Anden til at se nærmere på, hvordan disse resultater mon opnås: Er det ved godt gammeldags politiarbejde, eller er der nogen, der snyder på vægten?

Vi tjekkede derfor politiets facebook-profil, og dér faldt vi over et link, der så meget mistænksomt ud. Linket bar det intetsigende navn ”BB”, og i modsætning til alle andre link var det reserveret for politidirektører. Med det omtalte bonussystem i tankerne gættede vi på, at de to bogstaver nok stod for boliti-bonusser. Det holdt ikke stik, men det var heller ikke helt ved siden af. Det rigtige svar var nemlig Bytte-Børs, og det, der kunne byttes, var diverse sigtelser, fængslinger, gaderøverier, målinger med fotovogne, trafikfarlige forseelser og cyklistkontroller. Alt det, der indgik i politidirektørernes delmål og dermed forudsætning for at få udbetalt op til 80.000 kroner i årlig bonus.

Afsløringen af den hemmelige børs viste også, at politidirektørerne er gode kræmmere:

Poul Bjørnholdt Løhde  Mangler 650 sigtelser for trafikfarlige forseelser. Hvem vil bytte med 200 sigtelser af cyklister?

for 5 timer siden · Synes godt om · 3

Kim Christiansen  Jeg kan hjælpe med 200 sigtelser, men cyklister har jeg nok af. Du kan få de 200 trafiksigtelser for 5000 kroner.

for 4 timer siden · Synes godt om · 3

Poul Bjørnholdt Løhde  Sagde du 3000 kroner?

for 3 timer siden · Synes godt om · 1

Kim Christiansen  Jeg kan gå ned til 4000.

for 3 timer siden · Synes godt om

Poul Bjørnholdt Løhde  3500 kroner plus en kasse Albani julebryg.

for 3 timer siden · Synes godt om

Kim Christiansen  Top!

for 2 timer siden · Synes godt om

Poul Bjørnholdt Løhde  Nej, Albani.

for 2 timer siden · Synes godt om

Kim Christiansen  Det mente jeg også!

for omkring en time siden · Synes godt om

Anders Linnet  Jeg kan godt bruge 50 af dine cyklistsigtelser, Poul. Til gengæld kan du få 10 rockere, der er klar til indespærring.

for 38 minutter siden · Synes godt om

Poul Bjørnholdt Løhde  Det er de alle samme, men dem kan jeg selv hente en masse blot to kilometer fra gården. Du kan få cyklisterne for en tusse – sort.

for 37 minutter siden · Synes godt om

Anders Linnet  500 kroner plus 100 timers måling med fotovogn.

for 17 minutter siden · Synes godt om

Poul Bjørnholdt Løhde Ok!

for 16 minutter siden · Synes godt om

Peter Møller Nielsen  Jeg kan bruge 5 rockere og 25 cyklistkontroller.

for 12 minutter siden · Synes godt om

Jens Kaasgaard  Hvem vil købe 15 lommetyve?

for 11 minutter siden · Synes godt om

Thorkild Fogde  Dem kan jeg hente 179 af blot 500 meter fra gården – ha, ha, ha!

for 4 minutter siden · Synes godt om · 10

Kim Christiansen  Godt der ikke er en ”hemmelig politidirektør” i denne gruppe!

for 3 minutter siden · Synes godt om

Thorkild Fogde  Ja, tænk hvis ham justitsministeren kunne se, hvordan vi sikrer os bonus.

for 2 minutter siden · Synes godt om

Kim Christiansen  Det er en ”hende” – nu!

for 1 minut siden · Synes godt om · 10

Peter Møller Nielsen Hvem?

om 1 minut  · Synes godt om

byttebørs

Det link, der vakte Avis-Andens opmærksomhed, ses nederst i billedet, midtfor.

 

Anatomisk teater i København Zoo

Efter den megen omtale af giraf-dissektionen i København Zoo har haven nu besluttet at genskabe fortidens anatomiske teatre.

– Den naturforståelse, som København Zoo formidler, bør jo begynde ved vor egen krop. Ellers ender det med, at vi ved mere om giraffer og løver end om os selv, siger Københavns Zoos videnskabelig direktør, Bengt Holst og fortsætter:

– De første offentlige dissektioner i Danmark fandt sted på Domus Anatomica i København, så hvem er nærmere til at genoptage denne formidling end netop os?

Med hensyn til ”materialet” til dissektionerne er direktøren indtil videre tavs, men han lover, at der er kroppe nok til mindst en ugentlig dissektion.

københavn zoo med tekst

Personalefrit plejehjem

Den nye rådmand i ældre- og handicapforvaltningen, Per Berga Rasmussen, fortsætter tilsyneladende i samme spor som forgængeren Jane Jegind. Dermed er der udsigt til stadig mere elektronik, flere gør-det-selv hjælpemidler og færre varme hænder inden for plejesektoren.

Den udvikling kommer dog ikke bag på ledelsen ved Plejecenter Christiansbroen. Her er man allerede godt i gang med at erstatte varme hænder med velfærdsteknologi. Man har blandt andet installeret en automatisk personvask og dermed sikret alle beboerne lige så mange bade, som de måtte ønske. Endvidere er man i gang med at teste en automatisk madningsmaskine, en af- og påklædningsmaskine og en sengelægningsmaskine, og hvis disse tre vidundere lever op til forventningerne, vil man meget snart kunne tilbyde Danmarks første plejehjem – uden varme hænder.

plejehjem

Christiansbroens nye BODY WASH kan klare indtil 10 personer ad gangen.

berga modern

Den nye madningsmaskine testes her af beboeren Ole Berga Rasmussen.

 

De fremmede om os

En ny undersøgelse blandt turister i Odense afslører både pæne og mindre pæne sider ved danskerne – og odenseanerne. Undersøgelsen bekræfter samtidigt til fulde udsagnet: ”Det sete afhænger af øjnene, der ser”. Blandt de mest fremtrædende observationer var følgende:

Danskerne mangler tillid til egne evner.  

fodgænger

Til gengæld stoler de blindt på et trafiklys.

Danskerne tager hensyn til hinanden.

Hjemløs (2)

En hjemløs kan sove uforstyrret – selv midt i Odenses gågade.

Danskerne bekymrer sig om hinanden.

skraldere

Fødevarebutikker låser deres affaldscontainere for at beskytte ”skraldere” mod fordærvet mad.

Danskerne har tillid til hinanden – sådan da.

fakta

 

Odenseanerne sætter pris på ”god” kunst – og H.C. Andersen.

h.c.a i vandet

Eventyrdigteren skabt af Jens Galschiøt, pladesmed fra Odense Staalskibsværft.

hca-bjørn

Eventyrdigterne skabt af Bjørn Nørgaard, professor fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Odenseanerne elsker byfornyelser og moderniseringer.

odense banegård center

I 1995 fik Odense et moderne og multifunktionelt transport- og oplevelsescenter.

banegård-1885

Fra 1885 til 1914 måtte de rejsende nøjes med et transportcenter.

Uventet hjælp til partihoppere

Nyheden om de mange partihoppere i Danmark er også nået frem til Vatikanet – og pave Frans. Han har personligt stor sympati med afhopperne, og den har han nu udtrykt i en e-mail til hver af dem. Heri står blandt andet:

Kære afhopper

– Kampen mellem at forfølge sin personlige karriere og at være tro over for sine vælgere og sit parti er ofte hård og lang – og værst af alt: Den eneste tilgivelse, du kan forvente, er den, du finder gennem et skriftemål.

Jeg har derfor reserveret en skriftestol til dig og de andre vendekåber. Den kan du bruge, så ofte du vil.

Kærlig hilsen Frans

Sammen med Frans’ sympatierklæring fulgte dette billede og en adresse i Rom:

skriftestol

 

Plat eller krone om ministertaburetter

Whistleblower’en Edward Snowden afslørede for nylig, at NSA formentlig kendte til den danske regerings hemmelige forhandlingsoplæg ved COP15. Ifølge nye afsløringer fra Snowden kendte NSA også til S-R-SF-regeringens forhandlinger i “Det Sorte Tårn” på Amager.

I dette tilfælde skyldes kendskabet tilfældigt opsnappede e-mails mellem Helle Thorning-Schmidt, Margrethe Vestager og Villy Søvndal. Af dem fremgår det, at de tre partiledere var vildt uenige om antallet og fordelingen af ministerposter. Helle Thorning foreslog derfor, at hvert af de tre partiers i alt 77 folketingsmedlemmer fik lov at slå plat eller krone om en ministertaburet.  Dermed ville der statistisk set blive brug for 35-40 ministre, og det skulle man nok kunne klare med 6-7 ministerrokader i løbet af den 4-årige regeringsperiode. Det forslag blev de tre partiledere hurtigt enige om, dog med den tilføjelse fra SF, at hver ministerperiode skulle vare mindst 6 uger. Dermed var hver minister sikret minimum 18 måneders fuld ministerløn.

De tre partier var også enige om, at drejebogen til ministerrokaderne skulle skrives af Adam Price, hovedforfatter til tv-serien Borgen. Fordelingen af helte- og skurkeroller skulle blot afgøres ved lodtrækning.

Dette forhandlingsforløb benægtes imidlertid af Helle Thorning-Schmidt:

– Margrethe, Villy og jeg har udelukkende valgt ministre efter den enkelte politikers viden og erfaring. Villy Søvndal har for eksempel holdt mange ferier i udlandet, inden han blev udenrigsminister. Undervisningsminister Christine Antorini har selv gået i skole i mange år, og sundhedsminister Astrid Krag er den sundeste i hele folketingsgruppen. Endvidere har alle ministre set samtlige 21 afsnit i serien ”Javel, Hr. Minister” – inden de overtog deres eget ministerium.

– Vil det sige, at både spil og drejebog er fri fantasi fra Snowden?

– Ja, for Margrethe, Villy og jeg har udelukkende valgt ministre efter den enkelte politikers viden og erfaring. Villy Søvndal har for eksempel holdt mange ferier i udlandet, inden han blev udenrigsminister. Undervisningsminister Christine Antorini har selv gået i skole i mange år, og sundhedsminister Astrid Krag er den sundeste i hele folketingsgruppen. Endvidere har alle ministre set samtlige 21 afsnit i serien ”Javel, Hr. Minister” – inden de overtog deres eget ministerium.

Margrethe Vestager benægter ligeledes, at det hele skulle være aftalt spil:

– Helle, Villy og jeg har udelukkende valgt ministre efter den enkelte politikers viden og erfaring. Villy Søvndal har for eksempel holdt mange ferier i udlandet, inden han blev udenrigsminister. Undervisningsminister Christine Antorini har selv gået i skole i mange år, og sundhedsminister Astrid Krag er den sundeste i hele folketingsgruppen. Endvidere har alle ministre set samtlige 21 afsnit i serien ”Javel, Hr. Minister” – inden de overtog deres eget ministerium.

Villy Søvndal vil dog godt indrømme, at en stor del af tiden i ”Det sorte tårn” gik med spil – også plat eller krone. Kravet om de 18 måneder er også rigtigt, men drejebogen kom aldrig i brug. Adam Price kunne ikke konkurrere med virkeligheden.

SF ønsker ro – nu

Efter nogle hektiske og dramatiske uger ønsker SF nu en timeout.

– Vi skal væk fra pressen og Christiansborg, og det skal være nu. Ellers ender det hele i ragnarok, siger gruppeformand Pernille Vigsø Bagge. Derfor har vi lejet et sommerhus langt væk fra alt, og her bliver vi, indtil der er kommet ro på bagsmækken, og vi har fundet en ny formand.

Foruden den stærkt reducerede folketingsgruppe har SF også inviteret de nærmeste familiemedlemmer med til stranden, hvor de foreløbigt vil blive indtil den 14. februar.

SF’s næste gruppemøde afholdes i dette hus - langt væk fra Christiansborg.
SF’s næste gruppemøde afholdes i dette hus – langt væk fra Christiansborg.

Mystik på Fredens Kirkegård

Forleden kunne Fyens Stiftstidende berette om mærkelige spor i sneen i de franske alper. Den slags fænomener kan man imidlertid også møde i Odense, senest på Fredens Kirkegård. Her forsvandt det meste af sneen på blot et lille område i løbet af den 30. januar. På kirkegårdskontoret mindes man ikke at have set eller hørt om et lignende fænomen i kirkens snart 100-årige historie. Man har heller ingen plausibel forklaring på fænomenet.

Den nu grønne plet er ganske vist beskyttet af to nærtstående grantræer, men de har stået der i mange år. En anden mulighed er – ifølge en tilkaldt geolog – pludselig opstået friktionsvarme i det øverste jordlag. Det forudsætter dog, at et nærtliggende legeme begynder at rotere med høj hastighed, og på dette sted har der ikke været gravet siden 1972.

Dengang begravede man for øvrigt stifteren af Socialistisk Folkeparti, Axel Larsen.

Det mystiske naturfænomen på Fredens Kirkegård ses midt mellem de to store grantræer.
Det mystiske naturfænomen på Fredens Kirkegård ses midt mellem de to store grantræer.