Rapport fra en skriftestol

skriftestol-pol

– Fader, jeg er politiker, og jeg har syndet.

– Det har I alle sammen mit barn, men sig blot frem.

– Da jeg begyndte som politiker, kæmpede jeg for at redde hele verden. Jeg ville gøre en forskel. Jeg ville vise magthaverne, at der var en anden og bedre vej. Nu kæmper jeg blot for at beholde min taburat i Folketinget.

Dengang lyttede jeg til andre, og jeg accepterede deres meninger. Nu afbryder jeg dem, hvis de ikke mener det samme, som min spindoktor mener, jeg skal mene.

Jeg lyver også over for vælgerne. Jeg lover dem guld og grønne skove, og jeg bruger statistik som fanden bruger bibelen.

Tit tager jeg æren for noget, som andre har gjort, og jeg bebrejder dem for noget, jeg selv har gjort.

Jeg føler mig som en nikkedukke, styret af spindoktorer og valgstrateger. Jeg skifter mening, når de siger, jeg skal. Jeg klæder mig, jeg står, og jeg går, som de siger, jeg skal, og jeg accepterer, at mit forskønnede kontrafej hænger overalt. Jeg lader partiet sælge mig, som man sælger frugt og grønt. Snart ved jeg ikke længere, hvad jeg virkelig mener og hvem, jeg virkelig er.

Hvad er der sket fader, og hvad skal jeg gøre?

– Du er blevet levebrødspolitiker mit barn, og derfor skal du tænde et vokslys for hvert løfte, du har brudt, og fremsige en Ave Maria for hver løgn, du har ytret. Endvidere skal du reservere din snarlige lønforhøjelse til godgørenhed – og fjerne topskatten.

– Hvad siger du til 50 % flere lys mod at jeg beholder lønforhøjelsen?

– Nej!

– Må jeg spørge om noget fader?

– Spørg blot løs.

– Har du set andre fra rød blok?

– Ja, jeg har set Helle Thorning.

– Hvilken bod pålagde du hende?

– Ingen. Jeg ku’ ikke få et ord indført.

– Har du også set Morten Østergård?

– Nej, men han har bestilt tid til efter valget.

– Hvad med Johanne Schmidt-Nielsen?

– Hun sendte mig Enhedslistens partiprogram sammen med 100 vokslys.

– Og Pia Olsen Dyhr?

– Pia sendte Villy Søvndal sammen med en aktie i Bork Havn Lysstøberi.

– Har der været nogen fra blå blok?

– Nej, men Lars Løkke og Søren Pape har begge sendt mig deres spindoktor – til eje, og Kristian Thulesen Dahl har opfordret mig til at flytte skriftestolen ind på Christiansborg, så jeg kan hjælpe i nærområdet.

Skriv et svar