Anker Boye i psykoanalytisk perspektiv

I et interview med Fyens Stiftstidende fortalte borgmester Anker Boye for nyligt om sin barndom og svundne skolegang. Dermed fik læserne et indblik i de forhold og hændelser, der har formet byens borgmester. Det samme gjorde psykoanalytiker, ph.d. Carl Madsen fra SDU.  AvisAnden fandt nemlig flere af oplysningerne så interessante, at vi bad ham kommentere dem.

Måske han kunne hjælpe os til en bedre forståelse for borgmesterens adfærd – og dermed også et bedre beredskab.

Her er de oplysninger, vi fandt mest spændende, efterfulgt af Carl Madsens kommentarer:

Anker Boye tissede en gang i sin skoletaske, mens han gik i søvne.

– Det viser helt klart, at jeres borgmester er i stand til at pisse sit territorium af – selv i søvne. Det er et almindeligt karaktertræk hos professionelle politikere.

Som barn stjal Anker Boye både æbler og blommer.

– Viljen til at stjæle allerede i barndommen tyder på, at han har nemt ved at nyde uden at yde. Her ville jeg være meget forsigtig med at give ham eksempelvis fri telefon, bil eller i et hele taget rådighed over andet end det mest nødvendige.

Anker Boye ville helst lege på en græsplæne, hvor græsset ikke måtte betrædes.

– Det tyder på, at han har svært ved at acceptere samfundets regler, når de begrænser hans egen adfærd. Denne følelse af at være hævet over almindelige borgere er ikke helt sjælden blandt politiker.

Anker Boye yndede at spille bold op ad garagedørene, og han blev ved, indtil naboerne blev sure, åbnede vinduerne og råbte ad ham og de andre drenge.

– Her viser Anker Boye, at han nyder at tirre andre. Det kan være en tilfældig gruppe, som han udnævner til hadeobjekt, for eksempel bilister i byen.

Anker Boye lod sin yngre bror passe på sig.

– Det kunne tyde på, at han enten er god til at manipulere eller lukrere på andre. De fleste politikere er gode til begge dele.

 Anker Boye var flov over at måtte gå i tøj, hans mor havde syet.

– Den oplevelse kunne godt skabe en stærk frygt for at miste, både materielle goder og magt. Jeg ville ikke blive spor forbavset, hvis Anker Boye efter et valg ville tilbyde andre partier tillidsposter og rådmandsposter, ja selv sin egen borgmesterpost, for selv at kunne beholde magten.

 Anker Boye fortæller, at der var meget lidt plads i hans barndomshjem.

– Det kunne godt nære et behov for meget plads som voksen. Jeg ville forvente, at Anker Boye stræber efter at gøre jeres by så stor som overhovedet mulig.

 Anker Boye er udlært maler, og senere arbejdede han som portør på OUH.

Valget af malerfaget tyder på, at han gerne vil pynte på ting, herunder egne handlinger, og portørfaget tyder på tilstedeværelsen af et hjælpe-gen. Det kan dog også indikere et ønske om at arbejde et sted med mange kvindelige ansatte.  Efter Anker Boyes ydre at dømme gætter jeg på det sidste.

Vi takker for kommentarerne!

 

Skriv et svar