DM i spin i Odense

I denne uge blev der afholdt DM i politisk spin i Odense. Den stillede opgave var borgmester Anker Boyes telefonforbrug under et ferieophold i Tyrkiet i 2011. Regningen løb op på 245.056, og borgmesteren accepterede selv via sms at hæve det maksimale forbrug med to gange kr. 100.000.

De indkomne forslag blev præsenteret af borgmesteren i et interview med Fyens Stiftstidende den 3. september. De er inddelt i tre discipliner:

Hukommelse:

– Jeg kan ikke erindre de sms’er (red.: om at forhøje loftet med ekstra 100.000). TDC siger, jeg har trykket ”ja”, og så må det være rigtigt, at jeg har fumlet.

– De sms’er står ikke knivskarp i hukommelsen!

Teknik og uvidenhed:

– Jeg kan godt forstå borgere, der tænker sikke et kæmpebeløb, men jeg er ikke ret skarp teknisk.

– Teknisk ukyndig som jeg er, var jeg ikke klar over, at det var vanvittigt dyrt at se både lokale og landsdækkende tv-nyheder.

– Jeg var ikke klar over, at det kunne få de konsekvenser, at jeg sagde ja til de pågældende sms’er (red: som Boye i øvrigt ikke erindrer).

– Jeg havde netop fået ny telefon. Fra den gamle var jeg vant til, at ja til den type beskeder var lig med småpenge.  

Moral:

– Det er ikke noget, jeg har gjort med vilje, eller noget jeg personligt har fået noget som helst ud af. Det ændrer ikke ved, at jeg selvfølgelig er rigtig ked af hele situationen.

– Det kan godt være, jeg har klumret i det, men jeg har ikke bevidst villet ligge nogen til last.

– Det var en følsom og dybt tragisk situation (red.: Jan Boyes sygdom), der gjorde, at jeg brugte meget tid på at se nyheder og holde mig orienteret.

– Jeg vil ikke ligge kommunen til last, så derfor betaler jeg.

 I konkurrencen deltager også det første svar på, om Anker Boye overvejede selv at betale:

– Jeg overvejer ikke at betale af egen lomme. Jeg har passet mit arbejde. Det betyder, at jeg har ført samtaler, fulgt med i mine mails osv.. Til det formål har jeg fået stillet et arbejdsredskab til rådighed. Og det har jeg brugt telefonen til. Det har jeg i øvrigt gjort mange gange både før – også i en del andre lande.

I dommerkomiteen sidder Statsforvaltningen, og deres afgørelse forventes at foreligge inden for to måneder.

Skriv et svar