Stand-in for statsministeren søges

Arrangørerne af 1. maj i Fælledparken søger nu en stand-in for Helle Thorning Schmidt. Det sker, efter at en gruppe, der kalder sig “Her er oprøret”, har meddelt, at de tropper op for at overdøve statsministerens 1. maj-tale. Efter planen skal det ske med støj frembragt af fløjter, men belært af sidste års 1. maj-demonstration i Aarhus tager arrangørerne ingen chancer. Dengang blev statsministeren beskudt med både vandpistol og tomater.

Mulige ansøgere opfordres til at melde sig snarest, så de kan nå at indøve Helle Thornings kropssprog. Til gengæld behøver de ikke lyde som statsministeren, idet arrangørerne under alle omstændigheder benytter playback.

Brugen af stand-ins for politikere i Danmark er langt fra ny. Ved Folketingets åbningsdebatter gælder det – ifølge sædvanligvis velinformerede kilder – for mere end halvdelen af de fremmødte, og ved afslutningsdebatterne er det næsten umuligt at finde en ”ægte” politiker på Christiansborg.  Den uofficielle rekord indehaves af Lars Løkke Rasmussens stand-in. Han arbejdede fuldtids de første to år af Helle Thorning-Schmidts regeringsperiode.

Brugen af playback er heller ikke ny blandt politikerne. Det benyttes især ved valgkampe og ved introduktion af nye slogans. Endvidere er der mange politikere, der bruger playback, når de har problemer med stemmen – eller hukommelsen.

Annoncen om stand-in for statsministeren var indrykket i Søndagsavisen.

annonce

Skriv et svar