Sporene efter H.C. Andersen

Odense og Københavns Kommune samt Erhvervs- og Vækstministeriet har netop indgået et samarbejde om at markedsføre H.C. Andersen, blandt andet ved at etablere et H.C. Andersens besøgscenter i nærheden af Den Lille Havfrue. Dermed skulle turisterne ved havfruen gerne fristes til at blive lidt længere og samtidig samle appetit til senere at besøge H.C. Andersens fødeby, Odense.Om det sidste lykkes vides selvsagt ikke, men Odenses borgmester, Anker Boye, tror på sagen:

– De skal nok komme. Vi har autenticiteten i Odense, og det betyder meget for ikke mindst de kinesiske turister. Ellers ville vi nok ikke have haft over tre overnattende kinesere per dag – i hele 2013.

– Hvad tænker du på med autenticiteten, Anker Boye?

– Autenticiteten er den ægte vare, som for eksempel H.C. Andersens fødehjem.

– Jamen, der boede Hans Christian jo kun indtil, han var to år, og de år er der ingen spor af i dag.

– Hans seng står da på museet.

– Nej, det er blot en tilfældig seng fra den tid.

– Nå, men så har vi hans barndomshjem.

– Ja, men det er en rekonstruktion fra A til Z.

– Hvad så med fattiggården, dér hvor han gik i skole?

– Der er heller intet autentisk tilbage.

– Og vaskepladsen ved Paaskestræde, er den måske ikke autentisk?

– Jo, det var bare ikke den, H.C. Andersens mor benyttede.

– H.C. Andersen blev fremstillet i Skt. Hans Kirke, og den står der i hvert fald stadig.

– Ja, men den blev senere gennemrestaureret. Selv dåbsfadet er udskiftet.

– Hvad så med Skt. Knuds Kirke? Her blev hans forældre gift og han selv konfirmeret.

– Ja, dén er autentisk, men tror du, den kan trække turister fra København til Odense?

– Ja bestemt, for turisterne elsker autenticitet, slutter borgmesteren.

Det formodes, at H.C. Andersens mor vaskede tøj ved åen neden for Munkemølle Stræde, men den plads eksisterer ikke længere. Det gør vaskepladsen for enden af Paaskestræde til gengæld - og den besøges flittigt af de autenticitetshungrende turister.
Det formodes, at H.C. Andersens mor vaskede tøj ved åen neden for Munkemølle Stræde, men den plads eksisterer ikke længere. Det gør vaskepladsen for enden af Paaskestræde til gengæld – og den besøges flittigt af de autenticitetshungrende turister.

 

Skriv et svar