Ny Stigefærge på plads

De bekymrede borgere i Stige kan nu ånde lettet op. De skal alligevel ikke ud på en seks til otte kilometer omvej for at komme over Odense Kanal.

Løsningen er både uventet og utraditionel, nemlig en gammel bilfærge på tværs af kanalen. Det drejer sig om færgen Broen fra 1952. Den blev i 2010 omdøbt til Spektrum of Scandinavia og senest benyttet som flydende diskotek i Odense Havn.

Færgen er 77 meter lang, og dermed passer dens længde til kanalens bredde. Cyklister såvel som bilister kan dermed køre lige gennem færgen – uden at færgen bevæger sig.

Færgen skal dog i bevægelse, når der skal skabes passage for andre skibe. Den bevægelse klares med et træk på hver side af kanalen. Af samme grund skal godt 80 meter af den ene kanalbred tilpasses færgens dybgang på fire meter.

Efter de foreløbige planer skal den nye færge tillige tjene som en ny søpavillon. Den første søpavillon nedbrændte i 1950, og de øvrige lokale restauranter – Stige Kro, Skippergården og Skibhuskroen – er ligeledes forsvundne. En ny lokal restaurant er derfor lige så efterspurgt i Stige som den nye færge.

Den nye Stigefærge er mere bro end færge. Når der skal skabes passage på kanalen, trækkes færgens bov ind mod venstre bred.
Den nye Stigefærge er mere bro end færge. Når der skal skabes passage på kanalen, trækkes færgens bov ind mod venstre bred.
Fra 1895 til 1950 mødtes mange Stige-boerne på Søpavillonen på Stige Ø. Fremover kan de mødes i restauranten og på dækket af den nye færge.  Øfærgen på billedet blev i 1903 suppleret med den seneste færge til Bogø
Fra 1895 til 1950 mødtes mange Stige-boerne på Søpavillonen på Stige Ø. Fremover kan de mødes i restauranten og på dækket af den nye færge.
Øfærgen på billedet blev i 1903 suppleret med den seneste færge til Bogø

 

 

Skriv et svar