Opmærksomhedstyveri ved højlys dag

En midaldrende kvinde fra Odense blev i går afbrudt midt i en helt ny ferieberetning. Beretningen stammede fra et ferieophold på Kreta, og den blev afbrudt efter blot to sætninger og et enkelt feriebillede. Herefter fortsatte afbryderen med sin egen beretning fra samme ferieø i over to timer.

Ifølge kvinden forsøgte hun flere gange at generobre opmærksomheden – men uden held. De øvrige gæster lod derimod som ingenting. En enkelt hjalp tilmed afbryderen med at fortsætte hans beretning.

Dagen efter anmeldte kvinden hændelsen til politiet, men her var der ingen hjælp at hente:

– Tyveri af opmærksomhed er kun underlagt moralsk fordømmelse. Hvis vi skulle gribe ind over for den slags, kunne vi ikke bestille andet, siger den ansvarlige ved Odense Politi.

Hos Det Kriminalpræventive Råd er man mere imødekommende:

– Efterhånden er det blevet almindeligt accepteret at stjæle opmærksomhed, ganske som det tidligere var almindeligt accepteret at snyde i skat eller køre spirituskørsel. Vi bør derfor sætte ind med en holdningsbearbejdelse, en ny ”takt og tone”. Ellers ender al for meget selskabelighed i frustrationer og bitterhed.

Fra politisk side er der også forståelse for problemet:

Vi oplever ofte, at journalister stjæler opmærksomheden fra os politikere, og det skader den demokratiske proces, ikke mindst når de afbryder os midt i en sætning, hvor der kunne være…

Skriv et svar