Boyes Plads

Kampen om æren for TBT-projektets gennemførelse har blandt andet ført til, at Konservativ Ungdom ønsker en plads i den nye bydel opkaldt efter den tidligere, konservative borgmester Jan Boye. Efter deres mening er det takket være hans indsats, at der blev skabt enighed om projektet.  Hvis nogen skal hædres, må det derfor være ham – frem for Anker Boye.

Dette ønske er hidtil blevet mødt med larmende tavshed fra den socialdemokratiske byrådsgruppe, som inkluderer Jan Boyes enke, Dorte Hjertstedt Boye. Nu er der imidlertid fundet et acceptabelt kompromis. Pladsen navngives ”Boyes Plads”.  Dermed kan de konservative glæde sig over, at det per tradition kun er afdøde, der får gader eller pladser opkaldt efter sig, og socialdemokraterne kan glæde sig over, at Anker Boye ikke lever evigt. Og skulle æren blive til skam, kan de begge glæde sig over, at ingen ved, hvem ”Boye” er.

Skriv et svar