Udenlandske studerende skræmt væk

SDU’s nye linje med nul alkohol og ”ingen elementer af politisk, seksuel og religiøs karakter” har skræmt mange udenlandske studerende væk.

– Jeg valgte Danmark på grund af Carlsberg og fri snak om sex, politik og religion. Alt det, jeg ikke må i mit hjemland! siger en af de muslimske studerende og tilføjer: Med de her regler kunne jeg lige så godt være blevet hjemme.

– Danskerne har så travlt med, at vi skal føle os hjemme. Måske de vil helst spise frikadeller og høre Kim Larsen, når de rejser langt væk, men jeg har lyst til at være som dem, jeg besøger! Hvorfor universitetet forbyde alkohol og snak om sex? Jeg ikke forstår! lyder det fra en anden studerende.

Disse kritiske ryster får dog ikke SDU til at ryste på hånden.

– De nye studerende skal have fokus på det faglige indhold og overlade det sjove til os gamle, siger en talsmand fra SDU og tilføjer: Af hensyn til de mange studerende med anden etnisk baggrund end dansk ser vi også gerne, og de studerende – især kvinderne – klæder sig tækkeligt og undlader at drøfte andre kontroversielle emner. Til gengæld må de gerne snakke om vejret og om mad – bortset fra svinekød.

Skriv et svar