Børnechecks til EU helt ok

I sagen om børnechecks til børn af EU-borgere på arbejde i Danmark har regeringen valgt at indordne de danske regler efter EU-lovgivningen. Det gælder også børnetilskud til udenlandske mødre, som ikke længere er sammen med den danskarbejdende far. Senere følger formentlig også retten til dagpenge og kontanthjælp, eventuelt med enkelte begrænsninger.

Formålet med de danske tilpasninger er ifølge regeringen at styrke det indre marked og arbejdskraftens fri bevægelighed.

– Danmark skal gøre mere for at hjælpe EU-borgere fra andre lande med at få de penge og de rettigheder, de har krav på, siger Helle Thorning og tilføjer: Hvis Danmark går foran på dette felt, vil vi få nemmere ved at besætte høje poster inden for EU, og det finder jeg personligt meget vigtigt.

Som ét led i at lette de sociale ydelsers fri bevægelighed har Borgerservice nu etableret hæveautomater i de lande, der leverer arbejdskraft til Danmark.

Automaten herunder fandt Avis-Anden på et hovedstrøg i Bukarest.

hæveautomat-fine

Skriv et svar