Multi-religiøst bederum på nyt OUH

Efter lange og intense forhandlinger med de mange trossamfund i Danmark lykkedes det politikerne i Region Syddanmark at finde frem til en acceptabel løsning omkring bederummet på det nye OUH. I løsningen benytter man sig af den nyeste teknologi inden for virtual reality. Med den er det muligt at skabe de rette omgivelser for alle – uanset trosretning. Omgivelserne ses til gengæld kun, mens brugeren bærer en såkaldt HMD (Head Mounted Display). Den vejer godt et halvt kilo, og den er udstyret med en ”tracker”, der reagerer på brugerens hovedbevægelser. Dermed skabes en næsten naturtro illusion af at være i de valgte omgivelser.

Blandt de omgivelser, man indtil videre kan vælge mellem, er Sankt Knuds Kirke, Kirkeby Kirke, Peterskirken, Det Mosaiske Trossamfunds Synagoge, Grædemuren, Al-Haram-moskeen, Swayambhunathtemplet – og Valhal.

Af praktiske hensyn vil det multireligiøse bederum i det nye OUH ligge i stueetagen.
Af praktiske hensyn vil det multireligiøse bederum i det nye OUH ligge i stueetagen.

 

Skriv et svar