Tre døde af grin på fabrik i Bangladesh

Den uheldsramte beklædningsindustri i Bangladesh blev i weekenden ramt af endnu en tragedie. Denne gang gik det ud over fire syersker på tøjfabrikken Oeko-Tex. Tre af dem mistede livet, og en fjerde er stadig i koma. Årsagen til tragedien var en ordre fra den danske tøjproducent Bestseller. Den lød på 5.000 stk. ”hullede jeans”, og med ordren fulgte en instruks om, hvor og hvordan bukserne skulle rives i stykker. Endvidere var der vedlagt et billede af danskere iført lignende bukser.

Ifølge vidner på fabrikken faldt den første syerske død om af grin, da fabrikslederen fremviste billedet af danskerne, og den anden, da hun selv skulle iføre sig det færdige produkt.

Det tredje dødsfald skete, da fabrikslederen fortalte syerskerne, at danskerne betragtede Bangladesh som et uland.

På trods af dødsfaldene blev hele ordren effektueret. Dog først efter at en læge havde tilset fabrikslederen og erklæret ham for normalt fungerende.

Ulykken på Oeko-Tex er den anden, som er forårsaget af et europæisk tøjfirma. Den første fandt sted i 2010, da firmaet modtog en ordre på et parti Hængerøv Bukser (Red: bukser, der kun dækker det halve af bærerens underbukser). Under produktionen af disse bukser fik 13 syersker latteranfald, og tre blev indlagt med alvorlige vejrtrækningsproblemer.

 
Det var bukser som disse, der kostede tre syersker i Bangladesh livet.

???????????????????????????????

Skriv et svar