Folkekøkkenet genopstået i Odense

Det første danske folkekøkken åbnede i 1859 i Odense, og det genåbnede i 2014 – også i Odense.  Årsagen er den samme som tidligere, nemlig at der bliver stadig flere fattige i Danmark. På bare et år er antallet af kontanthjælpsmodtagere således steget med 9.200 til en rekordhøjde på 181.500 helårsmodtagere.

Baggrunden for stigningen er ifølge regeringen, at man ønsker at presse de ledige til at snuppe jobs fra de ikke-ledige, så at de ikke-ledige også kan prøve at være ledige.

De ny-fattige er derfor fattigere end de gammel-fattige, idet de mangler erfaring i at leve spartansk. Af samme grund har man højnet standarden i det nye folkekøkken. I dag, lørdag den 10. maj, er der for eksempel frokostret med asparges i forskellige forklædninger – og dertil kølig øl fra fynske bryggerier.

Blandt de frivillige hjælpere er de bedste fynske restauranter, aspargesavlere og bryggerier på Fyn. En af dem – som ønsker at være anonym – begrunder sin deltagelse på denne måde:

– Vi må jo alle prøve at afhjælpe de værste virkninger af krisen. Især os, der kan nyde god mad hver dag.

Det nye folkekøkken i Odense har endnu ikke fundet egnede lokaler i byen, men indtil det lykkes, benytter man telte på Flakhaven.

Folkekøkkenets frokost på Flakhaven serveres både kl. 11:30 og kl. 13:00, og alle med spisebilletter er velkomne.
Folkekøkkenets frokost på Flakhaven serveres både kl. 11:30 og kl. 13:00, og alle med spisebilletter er velkomne.

Skriv et svar