Odenses borgmester- forvaltning på arbejdsferie

Efter at Odenses letbane nu er blevet foreløbigt 70 millioner dyrere, end man har foregivet at forvente, må byen forberede sig på nye sparerunder. En af dem rammer selve borgmesterforvaltningen. Her er de sidste års budgetter blevet gennemgået af revisionsfirmaet Ernst & Young, og blandt deres besparelsesforslag er periodevis udflytning af forvaltningens personale.

Udflytningerne skal ske, når byens socialdemokratiske borgmester, Anker Boye, holder ferie – og til samme destination som borgmesteren. Dermed kan man til enhver tid sikre den livsnødvendige kommunikation mellem borgmesteren og hans forvaltning – og til en langt lavere omkostning end nu.

Forslaget forventes at indbringe en besparelse på helt op til 100.000 kr. per ferieperiode, og det har borgmesterens fulde opbakning:

– I EU har man i årevis ladet administrationen følge de folkevalgte til skiftevis Strasbourg og Bruxelles, så hvorfor ikke også fra Odense til for eksempel Tyrkiet, udtaler Anker Boye.

Personalet er ligeledes positive overfor besparelsesforslaget:

Vi har ingen problemer med at skulle følge borgmesteren på ferie, siger Michael Brun Frederiksen fra afdelingen for ”Strategi og kommunikation” og tilføjer: Vi må jo alle bringe et offer, når det gælder byens økonomi.

Besparelsesforslaget forventes at træde i kræft fra førstkommende borgmester-ferie.

Skriv et svar